U bevindt zich hier: Startpagina » Lagos » Bezienswaardigheden Lagos

Bezienswaardigheden Lagos

Lagos was vroeger een belangrijke haven en heeft nu nog steeds een vissershaven maar het bezit tegenwoordig ook een grote jachthaven.

Rond het oude centrum bevindt zich nog een vrijwel complete stadsmuur (de huidige muur werd gebouwd op een oudere tussen 1400 en 1600) met aan het begin van de haven het fort da Ponta da Bandeira. Via een hangbrug bereikt men de binnenplaats. De kapel van dit fort is gedecoreerd met 17e eeuwse azulejos (blauw tegelwerk).

Veel meer historische zaken zijn er niet meer want dat is net als in Faro twee aardbevingen aan de westkust verwoestende werk. Toch is het zeker de moeite waard om de Igreja de Santo António te bekijken, want van buitenaf zou u niet vermoeden hoeveel barokke pracht deze kerk verbergt.

Via het portaal komt u terecht in de fascinerende wereld van azulejos en thalha dourada. Vlakbij vindt u het museum Municipal de JoséFormosinho hierin zijn de volkskunst en curiosa ondergebracht.

Op 3km afstand van Lagos is de Ponta da Piedade vanaf dit hoge punt heeft men zicht op Cabo São Vicente in het westen en Cabo Carvoeiro in het oosten (er zijn boottrips naar de grotten).

Er zijn nog veel meer tochten te maken en andere dingen te doen kijk hiervoor bij activiteiten. In Lagos is er overal informatie te krijgen over tochten. Een aanrader is de Free Map verkrijgbaar in o.a. supermarkten

Fotos van Lagos

Click here to go to the gallery.