U bevindt zich hier: Startpagina » Lagos » Restaurants

Restaurants

Lagos kent een enorme varieteit aan barretjes, terrasjes en restaurants. De bars mikken qua muziekstijl (en volume) en qua ambiance duidelijk op diverse doelgroepen: tieners, twintigers, dertigers, veertigers, vijftigers, maar bijvoorbeeld ook op Ieren of sportliefhebbers (grote beeldschermen). De sfeer is vrijwel overal gemoedelijk en zelden opgeklopt. Ook kent Lagos diverse internetcafes, een bioscoop met twee zalen, een cultureel cetrum met diverse soorten optredens en een discotheek.

Bacalhau (stokvis)

Klik op foto voor vergroting

In Portugal eet men doorgaans wat later in de avond dan in Nederland, namelijk rond een uur of 8. Kinderen zijn overal welkom en worden dan ook hartelijk omhaald. Portugezen houden van zoetigheden, deze drang lijkt wel afkomstig van de tijd van de Moorse bezetting.

De Portugese keuken is tamelijk eenvoudig. Bijna alles is met knoflook en olijfolie bereid. Ook de piri, een mengel van rode pepertjes in olijfolie, is een veelgebruikt ingrediënt. Portugal is een echt visland. De populairste gerechten zijn variaties met stokvis en sardientjes.
Meer informatie over de portugese keuken:

Portugese Keuken

Tips voor Portugese restaurants

1) Restaurant Close Down Perioden:
De meeste restaurants zijn het gehele jaar geopend omdat ze zowel de lokale en toeristen van eten voorzien. Maar de restaurants zijn soms in het laagseizoen een paar weken gesloten omdat de eigenaars dan zelf op vakantie zijn. Meestal geven ze aan wanneer hoelang ze gesloten zijn. Er is geen algemeen periode dat de restaurants gesloten. Wanneer u ook naar Lagos gaat er zijn altijd genoeg keus voor leuk restaurant.

2) Talen menu’s:
De meeste restaurants hebben Engelstalige menu’s en spreken de serveerders Engels. Ondanks dat de meeste restaurants Engelse menu’s hebben zijn er een paar authentieke restaurants waar ze bijna geen Engels spreken en met name Portugees spreken. Laat dit u alstublieft niet weerhouden om deze restaurants te bezoeken want ze kunnen het erg waarderen als u een paar woorden Portugees probeert te spreken.

3) Appetizers - "Cover":
De Portugese zijn er trots op dat ze alles vers bereiden daarom geven appetizers bekent als “Cover” om de tijd door te komen tot maaltijd wordt geserveerd. Voor de “Cover”wordt een basisprijs aan de rekening toegevoegd. Dit komt meestal voor toeristen die voor de 1e keer naar Portugal gaan als een verrassing. De “Cover” bestaat meestal uit brood, boter, sardines paté en olijven. Over het algemeen wordt in rekening gebracht wat je consumeert, maar sommige hanteren een dekkingsprijs. Sommige restaurants blijven eindeloos appetizers brengen maar denk eraan dit is meestal NIET GRATIS. Uiteindelijk komt alles op de rekening dus als je niet geïnteresseerd bent in deze voorafjes laat dit dan vriendelijk aan de ober weten. Paar voorbeelden van andere covers: garnalen, koude vistaartjes, octopus salade etc.

4) Hoofdgerecht:
In de meeste restaurants wordt bij het hoofdgerecht aardappelen en gemengde salade geserveerd. Vraag de ober voor meer details. Meestal kunt u aangeven of u liever gekookte of gebakken aardappelen wilt. In sommige restaurants heeft u ook de keuze tussen aardappelen en rijst.

5) Flat Screen TV’s:
Als u in Lagos bent gedurende een groot sportevenement zult u zien dat er in verschillende restaurants flat screen aanwezig zijn. Deze geven u de mogelijkheid om tijdens het eten de voetbalwedstrijd te volgen. Er zijn restaurants die hebben het hele jaar door een TV hangen met daarop sportwedstrijden.

Adega da Marina

Gezellig familie restaurant met lange tafels

Klik op foto voor vergroting

Leuke restaurant aan de boulevard. Je kunt hier diverse soorten vis, vlees en kip eten. Naast het standaardmenu is er ook altijd een specialitiet van de dag of kunt u een vis uitzoeken.
Er zijn altijd mensen aanwezig en in het hoogseizoen staan ze buiten in de rij, wordt ook veel bezocht door lokale bewoners
www.grupoADM.ptTips voor andere vakantiegangers